a La Cucina del Corriere Della Sera "I grandi libri degli ingredienti" 1.Cioccolato című kötetéből (ott áfonya nélkül) eszméletlen mennyiségű fehércsokival, vajjal, cukorral...semmi szükség ragozni, hogy mennyire finom.
A tetején elvileg még van egy szintén fehércsokis-tejszínes-krámsajtos sapka, de ezt azért már tényleg túlzásnak tartottam.
Fehércsokis-áfonyás muffin
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 180 g cukor
- 2 tojás
- 1 vaníliarúd
- 250 g liszt
- 10 g porélesztő
- 110 ml friss tejszín
- 250 g fehércsokoládé
- 100 g áfonya
A vajat a cukorral elektromos habverővel alaposan kikevertem, egyenként hozzáadtam a tojásokat, és a vanília kikapart magocskáit. Fakanállal belekevertem az átszitált kisztet és az élesztőt, majd a tejszínt, a nagylyukú reszelőn lereszelt fehércsokoládét és az áfonyát is.
A tésztát muffinformákba adagoltam, és 170 fokra előmelegíett sütőben 30 percig sütöttem.
Legközelebb pici tortaformában fogom sütni.
Nessun commento:
Posta un commento