giovedì 25 giugno 2009

Epres-fehércsokis sajttorta sütés nélkül

Ízbolygó konyhájából
Epres-fehércsokis sajttorta



Hozzávalók:

  • 250 g Grancereale keksz
  • 80 g olvasztott vaj
  • 750 g mascarpone
  • 2 lime leve és reszelt héja
  • 100 ml di creme fraiche
  • 200 g fehér csokoládé
  • kb. 250 g eper
  • 1 ek. kiváló minőségű kakaópor
Az epreket megmosom, 10 szép szemet félreteszek a díszítéshez, a többit felkockázom.
A kekszet turmixgéppel morzsás állagúra aprítom, hozzákeverem az olvasztott vajat, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es tortaforma aljára nyomkodom, és hűtőbe teszem.
A fehér csokit gőz fölött felolvasztom, a mascarponét a tejföllel, a lime levével és reszelt héjával összekeverem, végül hozzáadom az olvasztott fehércsokit és az apró kockára vágott epreket is.
A krémet a kekszalapra simítom, és az egészet néhány órára behűtöm. Az egész szem eprekkel és a kakaóporral csak tálalás előtt díszítem.

2 commenti:

Flóra ha detto...

Remekül néz ki! Amint beindul az eperszezon, elkészítem! Többek közt ezért és a többi fantasztikus olasz receptedért is szeretném a kreatív blogger díjat átadni neked, mellyet itt vehetsz át: www.gozgomboc.blogspot.com

Gabah ha detto...

Köszönöm a díjat, Flóra! És persze örülök, hogy tetszik a torta.
(Bár szerintem ez sokkal finomabb lett, de pssszt! ;-))) : http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/10/erdei-gymlcss-cheesecake.html)