Elérkezett a 48. VKF! fordulópályaműveinek utolsó leadási határideje. Tekintettel a téma iránti
elkötelezettségünkre, úgy gondoltuk Gabival, hogy nem lesz baj, ha mi magunk is
részt veszünk a játékban.
Sütőben sült hagymás-rozmaringos süllőcsigák "törtpaszullyal"
Hozzávalók:
A csigákhoz: 2 db kb. 200
grammos süllőfilé bőr nélkül (lehetőleg a vékonyabb, farok felé eső rész), néhány
csepp citromlé, négy ágacska rozmaring, 2 db fehérhagyma, napraforgó olaj,1 tk.
őrölt pirospaprika (édes)
A babhoz: 200 g barnabab, 1 nagy
burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, só, frissen őrölt feketebors,
extraszűz olívaolaj
A babot egy éjszakára
beáztatjuk.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb
kockákra vágjuk.
Egy lábasban olívaolajat
hevítünk, és megpirítjuk benne a kés lapjával kissé szétnyomott
fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a babérlevelet, a babot, sót, frissen őrölt
feketeborsot, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor az egészet
botmixerrel durvára mixeljük (nagyanyó feeling: az övé sosem volt teljesen
sima).
A hagymákat nagyon vékony
csíkokra vágjuk, és egy kevés napraforgó olajon, lassú tűzön megpároljuk, az
utolsó fél percben megszórjuk a pirospaprikával, és összekeverjük.
A csigákhoz mindkét süllőfilét
hosszanti irányban négy részre vágjuk. Az így kapott csíkokat sózzuk,
borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, kettesével nyársra húzzuk, a
nyársak közé egy-egy rozmaring ágacskát szorítunk, és 10 percig állni hagyjuk.
Ezután a nyársakat tűzálló tálra fektetjük, meglocsoljuk a paprikás hagymával,
és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük.
Nessun commento:
Posta un commento