venerdì 4 febbraio 2011

menza Piazza 2011. 5. hét

Kicsit késve ugyan de ez is megvan.
január 30. vasárnap
húsleves, főtt hús, levesben főtt zöldségek
rozmaringos-fehérboros sült csirke
"paprikás krumpli" - nagy gerezdekre vágott krumpli, paprika csíkok, joghurt, só, bors, cayenne bors, darált csípőspaprika sütőzacskóba dobál, jól összemasszíroz, 180 fokos sütőben megsüt (utolsó 10 percben sütőzacskó felvág, grill programon ropogós kérget süt a krumpligerezdekre)
január 31. hétfő
ld. előző napi menü, "paprikás krumpli" helyett zöldsaláta
február 1. kedd
gombaleves rizzsel
sajttal sült szalonnába göngyölt virsli
feketeretek-sárgarépa saláta
február 2. szerda
pipe rigate paradicsomos-vörösboros marharaguval
töltött káposzta (töltelék: árpagyöngy, ricotta, újhagymán pirított húsos szalonna, Grana)
február 3. csütörtök
spagetti mascarponés-tejfölös spenóttal és posírozott tojással
almatorta (recept hamrosan)
rúdkenyerek (recept innen)
február 4. péntek
mezze penne mazsolás trevisoi radicchioval és gorgonzolával
robiolával töltött sült speck
ecetes főtt cékla
február 5. szombat
hal, hal, hal - majd amit találok a halárusnál
de nem hal lett hanem ricottával és spenóttal töltött ravioli (nem én készítettem, ajándékba kaptam)
gombás-hagymás frittata

2 commenti:

Hobbiszakács ha detto...

"rozmaringos-fehérboros sült csirke" - ez az, köszi az ötletet, ezt készítem el holnapra! Erdei gombával.

Gabah ha detto...

:-) Finom lesz! Majd megyek kóstolni...