giovedì 17 dicembre 2009

Baconbe göngyölt aszalt szilva

Na, ez az az előétel, ami szintén nem villog majd a karácsonyi asztalon. Pedig szép. (Csak nekem nem igazán ízlett. Mihály atya jutott eszembe, ahogy a füstölővel jön-megy a nagymisén...lehet, hogy kicsit megégett a rozmaring???)
És annak ellenére, hogy a karácsonyi menü vagy valami egyszeri és megismételhetetlen kell, hogy legyen, vagy pedig szigorúan tradícionális, ezt a torrone pudingot viszem! 25-én. 15 főre.
Ugye, ugye, Gabah, mégiscsak megéri néha előre belekontárkodni a mézesbödönbe!



Baconbe göngyölt aszalt szilva


Hozzávalók:
  • 8 db magozott aszalt szilva
  • 8 szelet bacon
  • 8 pici ág rozmaring
  • néhány csepp balzsamecet


A szilvákat egyenként a baconszeletekbe göngyöltem, mindegyiket megtűztem egy ágacska rozmaringgal, és sütőben 220 fokon, grill programon 10 percig sütöttem. Tálaláskor néhány csepp balzsamecettel locsoltam meg.

8 commenti:

Anonymous ha detto...

Most akkor föl van találva a spanyolviaszk.

Gabah ha detto...

Föl.
Jót húzott ebből is (egy mutatós fotóval) valemelyik gasztronómiai magazin.

Doctor Pepper ha detto...

nem lehet, hogy csak a rozmaring miatt nem volt jó? én ettem már ilyet és az isteni volt - rozmaring nélkül..

és ki húzott mit?:):)

Gabah ha detto...

Szerintem is a rozmaring volt a bűnös. Azért is írtam az elején Mihály atyáról :-)))
Az utolsó mondatom meg csak a mai morcosságomnak köszönhető. ;-) (Nem szeretem az egész oldalas képeket sem szakácskönyvekben, sem gasztronómiai magazinokban -egyszerű pazarlásnak tartom- és ezeket a szilvákat is így láttam valahol... Szinte sosem dobok ki ételt, de ez a kukában végezte.)

Palócprovence ha detto...

Játékba hívlak :)
http://palocprovence.blogspot.com/2009/12/paloc-etlap.html

Gabah ha detto...

Hűha, köszönöm! Igyekszem a napokban elkészíteni!

Gabriella ha detto...

ezt én is imádom.

Boldog Újévet Kívánok!!!

Gabah ha detto...

:-)
Köszönöm szépen!
Viszont kívánom Neked is!