mercoledì 14 ottobre 2009

GOOD - LA FIERA DELLA QUALITÁ A TAVOLA

Erről szeretnék én most lemaradni!
UPDATE!!!!
Remélhetőleg mostmár működik a link!
Azt hiszem, minden gasztromókus talál benne olyan előadást, főzőkurzust, amin érdemes részt venni!
GOOD - LA FIERA DELLA QUALITÁ A TAVOLA
UDINE
16-18 ottobre 2009
Részletes program, belépők, bérletárak, nyitvatartás itt.
Aki a környéken jár, ne hagyja ki!

(Valami miatt most épp nem működik a fiera linkje, de a http://www.udinefiere.it/ -en keresztül könnyen a GOOD hivatalos oldalán találjuk magunkat!)

Ha Anna még szombaton is odabentről kalimpálna, a fél ötkor kezdődő mangalicás előadásra mindenképp elmegyek. Épp a napokban említette Ember, hogy hallotta a rádióban, hogy San Danielében készíenek sonkát mangalicából, de mivel egy fontos találkozóra ment, nem volt ideje meghallgatni a részleteket. Jah, és ha találnék a környéken tenyésztőt.....!!!! Na, de erről még igazán korai lenne itt trágyalni. ;-)
Az ingyenes főzős programok is lesznek!
Legszívesebben a l'Aghesante és a Dal Diaul étterem séfje által vezetett menü tanulmányozásán vennék részt, persze nem csak mert mindkét étterem itt található Rivignanoban ;-), aztán pedig a vasárnapi Natisone völgyi desszertre is kíváncsi lennék , mert a tavalyi gubana után most nagyon rákívánkoztam a strucchira is! (És telhetetlen is vagyok, mert vasárnap kirándulni voltunk, felmásztunk a castelmontei zarándoktemplomhoz, és tettünk egy kört Cividalében is, és útközben hat strucchit ettem meg!)

2 commenti:

Vica ha detto...

Mennék én mennék csak ne lenne az a 600 km.
Milyen süti az a strucchi??

Gabah ha detto...

:-))))
Jaaaaaj, Vicuska, messzebb vagy, mint a legközelebbi magyar település!
Igazán költözhettetek volna egy icipicit közelebb!
A strucchit már biztos te is kóstoltad! Szupermarketekben is kapható, ez a legelterjedtebb változata: http://www.gubana.it/prodotti_ing/struky.htm
A tölteléke szinte ugyanaz, mint a gubanáé.
Persze a házinak párja nincs! ;-)