giovedì 14 maggio 2009

Spárgakrémleves

A spárgánál maradva... Gondolom mindenkinek megvan a saját, jól bevált spárgakrémleves receptje. Az enyémben sincs semmi különös, csak egy tipp miatt kerül most a blogba: szórjunk a tetejére vékonyra vágott pármai sonkát és egy kevés reszelt, főtt tojást (vagy csak a sárgáját)! Nyammm...

Spárgakrémleves

Hozzávalók:
  • 1 kg fehér spárga
  • 2 közepes krumpli
  • ízlés szerint tárkonyecet
  • zöldség alaplé
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 főtt tojás
  • 2 szelet nyers pármai sonka


A spárgákat és a krumplit meghámozom, felkockázom, és annyi zöldség alaplében amennyi éppen ellepi, puhára főzöm. Adok hozzá egy kevés tárkonyecetet, megszórom fehér borssal, ha szükséges, sózom, és az egészet összeturmixolom. Tálalásnál csíkokra vágott pármai sonkával és reszelt, főtt tojással szórom meg.
Nincs mit tenni, mostanában rákattantam az ennyire egyszerű receptekre!

2 commenti:

Vica ha detto...

Szia Gabah!
Szerinted ez vadspárgával is szuperálna?Az ize mint a nemesitetté csak sokkal intenzivebb.Létezik itt belöle leves is csak azt a receptet még sajnos nem tudom

Gabah ha detto...

Szia Vicuska!
Az a nagy helyzet, hogy errefelé vadspárga sajnos nem terem, így csak a képzelőerőmre tudok támaszkodni: szerintem igen! :-)))
Bár ha intenzívebb az íze, mint a sima spárgáé, akkor inkább rizottót készítenék belőle.
Itt Friuliban (meg ha jól tudom, még sok helyen Olaszországban) a vadkomló hajtását hívják vadspárgának, így eltartott egy ideig, amíg beazonosítottam, de megvan! Már tudom, miről van szó! :-)))