venerdì 6 febbraio 2009

Grapefruit-édeskömény saláta

No, akkor még egy édesköményes recept. Aztán ezen a télen már nem lesz több, ígérem! Assolutamente könnyű, mind elkészítés, mind kalóriatartalom szempontjából; egészséges, színes, randa időben szem ill. lélekvidító, és az édeskömény-grapefruit párosításnak köszönhetően különleges ízélményt ad.


Grapefruit-édeskömény saláta

Hozzávalók:
  • 1 édesköménygumó
  • 1 rózsaszínű grapefruit
  • ½ fej scarola
  • 1 kisebb radicchio
  • extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint citromlé, bor- vagy balzsamecet
  • frissen őrölt bors

A radicchiot és a scarolát megmosom, leveleire szedem, a leveleket pedig kézzel akkora darabokra tépkedem, hogy azok kényelmesen beleférjenek az ember szájába. :-)
Az édesköménygumó külső rétegét lefejtem, a maradékot vékonyan felszeletelem.
A grapefruitot kifilézem.
Egy salátástálba rakom a vékonyra szelt édesköményt, a salátákat és a grapefruitot, majd sózom, borsozom, meglocsolom ecettel vagy citromlével és egy kevés olívaolajjal, az egészet alaposan összekeverem, és azonnal tálalom.

Mások is szeretik:
...ha valakit kihagytam, kérem, kiabáljon!

5 commenti:

fakanal ha detto...

Te csak ne fogd vissza magad légy szíves, én nagy-nagy érdeklődéssel várom az édeskömény recepteket, tekintve, hogy most fedeztem fel: ha az édesköményt megsütöm/megfőzöm, nincs ánizs íze, és ettől kezdve boldogan fogyasztom:)

Palócprovence ha detto...

Fakanál, tényleg? De jó, akkor én is kipróbálom! Eddig visszatartott az ánizs íz.

Gabah ha detto...

:-))))
Igenis, értettem!
Épp most láttam még két-három olyan édesköményes ételt, amit még nem csináltam. Gondoltam, kipróbálom, és a recepet meghagyom jövőre, de ha ekkora a lelkesedés, muszáj lesz még az idén felrakni.
;-)

citromfű ha detto...

Off: hú, ez gyönyörű lett! Tecccik :)) Ügyi vagy!
És nagyon jó az új profilkép is!
Én még mindig keresgetek. Miért nincs magyar nyelvű három oszlopos sablon?

Gabah ha detto...

Köszönöm, Citromfű. Eredetileg én egy tökeccerű fehéret szerettem volna, de amit találtam, nem tudtam felrakni :-( A rendszer mindig hibaüzenetet küldött, aztán feladtam. Maradt ez.
A profilképnek én is nagyon megörültem. Imádom Pinokkiót! :-)
Hajaj, magyar nyelvű sablonokban nem tudok neked segíteni sajnos. Én csak angolul meg olaszul kerestem (egyébként olaszul sincs sok). Ha mégis jó lenne az angol, szívesen átküldöm neked azokat az oldalakat, amiket találtam!