giovedì 24 aprile 2008

"Antipasto"


Átmenetileg a napfényes Itáliában tengetem életem, így igyekszem ennek fényében alakítani a bejegyzéseket. Nem lesz nehéz, hiszen sokmindent megtanultam az elmúlt évek során a konyhában, drága anyósom tradícionális receptjeitől kezdve egészen a "hogyan élje túl egy magyar Olaszországban tejföl nélkül"-ig.

5 commenti:

chriesi ha detto...

Túl lehet élni tejföl nélkül? :o el se hiszem :D szerencsére itt mondjuk van, bár anyukám szerint nem sok köze van hozzá...:)

Gabah ha detto...

Látod, látod, az ember a párjáért mekkora áldozatokra képes! :-D Van "yogurt greco", amit az itt elő magyarok tejföl helyett használnak, de épp, ahogy írod, annak sincs sok köze a mi tejfölünkhöz. Van egy tökjó szupermarket Udinében, ahol a sajtospultnál árulnak "yogurt greco"-t kimérve, na az már közelít, de persze ez sem más, mint egy magas zsírtartalmú joghurt. Erről majd még írok bővebben is, ez tényleg megér egy misét.
Ja, nincs kefir, petrezselyemgyökér, karalábé, túró, füstölt szalonna és most így hirtelen nem jut eszembe más, de tényleg sokminden nincs. Sokszor úgy jövünk vissza Magyarországról, mint valami ENSZ segélyszállítmány :-)

Anonymous ha detto...

Tudsz szerezni házi tejet? Akkor nem nagy tudomány túrót varázsolni..ha igen,leírom neked,mi rendszeresen készítünk kecsketejből:-)

Nóri

p.s. Bolti tejből is lehet bár elég gáz...vizes,nehezen alszik meg és nagyon kevés lesz belőle

Gabah ha detto...

Tudok hàzi tejet szerezni, de nem gyakran, mert nincs túl közel... Olyankor nekem is az első dolgom a túrókészítés :-)
Sajtot is csináltok?

Anonymous ha detto...

Sajtot nem kell mert a hölgy akitől vesszük tejet maga csinálja,van füstölt és sima..a füstöltet nem kóstoltam (nem ehetek füstölt dolgokat) de a natür isteni..nem olvad teljesen meg ha valamire ráreszeled de olyan krémes,isteni..
Nem is drága,ahhoz képest mennyibe kerül a boltokban akitudjahonnan származtatott tejtermék,de aki kóstolta a füstöltet dícsérte.Küldjek?:-)
Na nekem nem sok kell,mert én sajtimádó vagyok minden szinten.-)

Különben mennyi idő alatt érkezik mg a csomag M.o.-ról hozzátok?