Mivel többen is kértétek, íme a tegnapi sertésszűz receptje.
Bagettben sült sertésszűz párolt parajjal és hagymás paradicsomsalátával
Hozzávalók:
a húshoz: 1 kb. 400-450 g súlyú sertésszűz, 1 bagett, 20 dkg enyhén füstölt húsos szalonna vékonyan
felszeletelve, 10 db rozmaring levélke, 2 zsályalevél, só, frissen őrölt
feketebors, 2 teáskanál sertészsír
a parajhoz: 300
g friss paraj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. vaj, frissen reszelt szerecsendió, só,
frissen őrölt feketebors, 4 tk. frissen reszelt parmezán
a hagymás
paradicsomhoz: 1 vöröshagyma, 4 db paradicsom, 4 teáskanál vörösborecet, 4
tk. extraszűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors, kis csokor
petrezselyemzöld
A bagettet
hosszában bevágjuk, kinyitjuk, a belsejét kiszedjük, és az egyik végéből annyit
levágunk, hogy a bagett kb. olyan hosszú legyen, mint a hús.
A sertésszüzet
sóval, borssal, és az apróra vágott zöldekkel befűszerezzük.
Egy tálcán a
húsos szalonnaszaleteket kissé egymásra fektetve szétterítjük, ráfektetjük a
húst, az egészet feltekerjük, majd a bagett belsejébe fektetjük.
Egy darab
alufóliát vékonyan kikenünk zsírral, belecsomagoljuk a töltött bagettet,
tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Ezután
lefejtjük róla az alufóliát, visszatesszük a tepsibe, és grill programon
további 5 percig sütjük. Szeletelés előtt 10-15 percig állni hagyjuk.
Közben egy
serpenyőben felhevítjük a vajat, megpirítjuk benne a megtisztított, kés pengéjével
kissé szétnyomott fokhagymagerezdet. Hozzáadjuk a parajt, sóval, borssal és
szerecsendióval fűszerezzük, és 5 perc alatt saját levében készre pároljuk.
Megszórjuk a reszelt sajttal, lefedjük, félretesszük.
A
paradicsomokat vastagabb, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Hozzáadjuk a
felaprított petrezselyemzöldet, a vörösborecetet és az extraszűz olívaolajat.
Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük, és a kb. 2 cm vastagon felszeletelt
bagettben sült sertésszűzzel valamint a párolt parajjal együtt azonnal
tálaljuk.
A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában is megjelent.
Évekkel ezelőtt szerepelt már ez a recept a blogon, az egyik legnépszerűbb recept volt az olasz olvasók körében. Az ötletet ha az emlékeim nem csalnak, a helyi hentestől lestem el, de a fotót ajánlatos volt újragyártani, és mivel az étel az aktualitásából semmit sem veszített, ismét az oldal elejére került. :-)
Évekkel ezelőtt szerepelt már ez a recept a blogon, az egyik legnépszerűbb recept volt az olasz olvasók körében. Az ötletet ha az emlékeim nem csalnak, a helyi hentestől lestem el, de a fotót ajánlatos volt újragyártani, és mivel az étel az aktualitásából semmit sem veszített, ismét az oldal elejére került. :-)
Nessun commento:
Posta un commento