mercoledì 25 gennaio 2012

Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival

Ezen a tésztán nincs mit ragozni. Téli, laktató, tele vitaminnal és sok-sok energiával. Én csak féladagot készítettem, így fért bele a menübe a sörben főtt csülök főfogásként.

Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival

Hozzávalók320 g farfalle, 200 g brokkoli, 1 salottahagyma, 80 g feta, 80 g friss szalámi, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. mascarpone, extraszűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors


A szalámit csíkokra vágjuk, felforrósított serpenyőbe tesszük, és zsiradék hozzáadása nélkül a kissé szétnyomott fokhagymagerezddel együtt megpiríjuk.
A brokkolit lobogó, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és rózsáira szedjük.
A brokkoli főzőlevében a tésztát kifőzzük, amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt állagot) leszűrjük.
Közben egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk benne a vékonyra szeletelt salottahagymát, hozzáadjuk a brokkolit, a felkockázott feta sajtot, a mascarponét, kevés sót és borsot. Az egészet gyors mozdulatokkal összekeverjük, beleforgajuk a közben kifőtt tésztát is, tányérokra szedjük, rászórjuk a fokhagymás pirított szalámit és azonnal tálaljuk.

4 commenti:

Kati ha detto...

Hát nekem most akár reggelire is jöhetne egy kis adag:)

Gabah ha detto...

Nyisd az ablakot, Kati! ;-)

Kati ha detto...

Sok finomságot sütsz-főzöl,
szeretem nézegetni a blogodat!

Vica ha detto...

Nekem is jöhet,szalámi nélkül.Mostanában nem nagyon kultiválom a hust.Egyszer már volt ilyen időszakom akkor fél évig nem ettem.