giovedì 12 agosto 2010

Vaníliás tejberizs-bogyósok-karamellás keksz

Pikk-pakk villantós desszert. bébiételes üvegekben tálalva. A fogyókúrámnak már úgyis lőttek...egyébként meg kb. hatodszor ülök le, hogy ezt a kétsoros posztot begépeljem. Ez már örökre így marad?
Vaníliás tejberizs-bogyósok-karamellás keksz
Hozzávalók: 7 dl zsíros tej, 140 g kerekszemű rizs, 1/2 vaníliarúd, 300 g málna, szeder, ribizli, áfonya vegyesen, ízlés szerint (nád)cukor, 1 citrom leve, 1 ek. étkezési keményítő, 8 db karamellás keksz (Lotus)
A tejből, rizsből ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliarúd kikapart magocskáival lassú tűzön, krémes tejberizst főztem (a tej egy részét helyettesíthetjük tejszínnel is). A cukrot kissé karamellizáltam (nagyon kissé!, épp csak el sem kezdett színt kapni a cukor, de az illata már a karamellre hajazott), hozzáadtam a gyümölcsöket, a citromlevet, megvártam, amíg az egész levet enged, ekkor beleszitáltam egy csapott evőkanálnyi étkezési keményítőt, főztem még egy-két percig, és ennyi.
A tejberizst még melegen 125 ml-es bébiételes üvegekbe kanalaztam (meg közben eszegettem egy kicsit, így négy üveget sikerült megtölteni), rácsorgattam a gyümölcsös egyveleget, és szobahőmérsékleten hagytam langyosra hűlni. Tálalás előtt közvetlenül megszórtam apróra tördelt karamellás keksszel.
Ötlet: Sale e Pepe

1 commento:

Magia da Inês ha detto...

♥ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha... amei!
Está tudo muito lindo, criativo e de saboroso.
Bom fim de semana!
Tudo de bom!!!♥
Beijinhos.
Itabira♥♥
♥♥Brasil