Olaszországban cipolline d'Ivrea névvel jelölik a Dora Baltea völgyében (Quincinetto környékén) évszázadok óta termesztett 10-80 mm átmérőjű, kissé lapított gömb formájú hagymafajtát. Fűszeres-ecetes lében eltéve vagy lassú tűzön sütve, paradicsommal ill. anélkül köretként fogyasztják.
Vajas-petrezselymes ivreai hagymácskák
Hozzávalók:
- 16 db körülbelül egyforma nagyságú ivreai hagyma
- 40 g vaj
- 1 ek. extraszűz olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- oregánó
- 1 babérlevél
- só
- frissen őrölt bors
A hagymákat megpucoltam, 2 percig forrásban lévő vízben blansíroztam, majd egy tűzálló tálban a sóval, borssal, babérlevéllel együtt, lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöttem. (A hagymák alá öntöttem egy keveset a főzővízből)
Húsz perc után levettem a fedőt, a hagymákat megszórtam az apróra vágott petrezselyemzölddel, a tetejükre vajdarabkákat raktam, és további 10 percig sütöttem.
Nessun commento:
Posta un commento