lunedì 31 ottobre 2011

Triple choc cookies

Ezek azok a kukik, amiket biztos, hogy nem sütök meg még egyszer! Annyira, de annyira finomak (már maga a nyers tészta is!), hogy legszívesebben együltő helyemben befalnám az egészet, és ami nagyobb baj, a családban nem én vagyok az egyedüli, aki így gondolja. Szóval addio kukik!
A hozzászólásokból ítélve úgy tűnik, nem csak nála lett elsöprő sikere a receptnek...
Triple choc cookies
Hozzávalók: 1 pohár liszt (1 pohár = 2,5 dl), 1 tk. szódabikarbóna, 1 csipetnyi só, negyed pohár cukrozatlan kakaópor, 100 g vaj, fél pohár nádcukor, negyed pohár porcukor, 1 tojás, 1 ek. rum, 25 cl erős presszókávé, 100 g fehér csokoládé, 100 g étcsokoládé
A lágy vajat a nádcukorral és a porcukorral kézimixerrel habosra keverjük, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a tojást, a rumot és a kávét is.
A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát egy tálba szitáluk, hozzáadjuk a sót, gyors mozdulatokkal az egészet a tojásos-vajas masszába keverjük, végül beleszórjuk az apróra tördelt csokoládékat is, és ezzel is elkeverjük. Túlkeverni nem szabad, néhány gyors, határozott keverés épp elég neki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segíségével, egymástól 3-4 cm-re halmocskákat rakunk, az ujjunkkal köralakúra (vagy majdnem) igazítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
Kb. félórával sütés után a legfinomabb...olyankor a csoki még lágy, slurp...

Nessun commento: