tag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post7332956515326383787..comments2023-10-01T11:56:49.435+02:00Comments on Tavola In Piazza: (Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 27Gabahhttp://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-28680870977414576092008-11-07T16:09:04.554+01:002008-11-07T16:09:04.554+01:00Ugye csinálhatom friss paradicsom-fokhagyma- kapri...Ugye csinálhatom friss paradicsom-fokhagyma- kapribogyó felhasználásával is a recepted alapján?Vestahttp://www.blogger.com/profile/10147366506076451201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-26046776383389485292008-11-07T16:17:29.200+01:002008-11-07T16:17:29.200+01:00Ó, hogyne! Igaz, kicsit más íze lesz, de szerintem...Ó, hogyne! Igaz, kicsit más íze lesz, de szerintem mindenképp belefér. :-) Ügyelj arra, hogy a paradicsomot csöpögtesd le, és szedd ki a magját! I'gy gyakorlatilag csak a húsát használod fel, és nem lesz vizes a szósz.<br>:-)Gabahhttp://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-65890550074529555492008-11-13T01:30:14.834+01:002008-11-13T01:30:14.834+01:00Hohyan készíted el a tagliatellét?Hohyan készíted el a tagliatellét?Anicarahttp://www.blogger.com/profile/14702120867740046523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-33126115639515006472008-11-13T05:44:18.190+01:002008-11-13T05:44:18.190+01:00Szia Anicara! A következőképp:1. A lisztet gyúróde...Szia Anicara! A következőképp:<br>1. A lisztet gyúródeszkára szitálom.<br>2. A közepébe krátert nyomok a kezemmel, ide ütöm fel a tojásokat.<br>3. Egy villa segítségével elkezdem összekeverni a tojásokat a liszttel úgy, hogy először a "kráter" peremén lévő liszt menjen bele, majd lassan a többi is, és amikor már villával nem keverhető tovább, kézzel folytatom a munkát.<br>4. Addig gyúrom, amíg a tészta teljesen sima nem lesz. Labdát formálok belőle, és kb. 15 percig pihentetem.<br>5. Ezután két lehetőség van:<br>- vagy sodrófával nyújtom ki a tésztát<br>- vagy pedig tésztanyújó géppel. (Ha nagy mennyiségű a tészta, akkor mindenképp kisebb labdacsokra osztom nyújtás előtt.)Gabahhttp://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-61080238484955446812008-11-13T05:49:35.301+01:002008-11-13T05:49:35.301+01:006. Ha sodrófával dolgozok, akkor a labdacsokat min...6. Ha sodrófával dolgozok, akkor a labdacsokat mindig csak egy kicsit nyújtom, ezzel elkerülöm, hogy amíg egy darabbal sokáig pepecselek, a többi kiszáradjon.<br>7. Tehát a tésztát kb. 0,5 mm vékonyra nyújtom, a lapot belisztezem, feltekerem, és késsel kb. 1 cm szélességű csigákra vágom. <br>8. A csigákat azonnal szétszedem, és egy tiszta törlőkendőre rakom száradni.Gabahhttp://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-86547194403328925042008-11-13T05:58:33.598+01:002008-11-13T05:58:33.598+01:006. Ha téztanyújtó géppel dolgozok, akkor a labdacs...6. Ha téztanyújtó géppel dolgozok, akkor a labdacsokat az első fokozaton kezdve folyamatosan haladva egészen a hatodikig, kinyújtom. (A képen lévő tagliatelle hetes fokozaton készült, most próbálkoztam vele először, de szerintem túl vékony lett, és így nehéz volt összekeverni a szósszal.)<br>7. Végül pedig a kinyújtott tésztalapokat a gép tagliatelle vágó részén tekerjük át.<br>8. A tésztát kicsit szétszedjük, és tiszta törlőkendőn megszárítjuk (vagy egyenesen mehet a főzővízbe).<br>No, remélem, tudtam segíteni... :-)Gabahhttp://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-85742202719478221802008-11-14T01:05:45.712+01:002008-11-14T01:05:45.712+01:00Hát igen. Köszönöm. Izé.Ennél valahogy egyszerűbbn...Hát igen. Köszönöm. Izé.<br>Ennél valahogy egyszerűbbnek képzeltem.<br>:-)<br>Lenyűgöz, hogy ezt bárki már végigcsinálta...Anicarahttp://www.blogger.com/profile/14702120867740046523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-75416964117459990522008-11-14T07:34:53.924+01:002008-11-14T07:34:53.924+01:00Áááááá, nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik...Áááááá, nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik! Úgy is leírhattam volna, hogy "összegyúrod a lisztet, a tojásokkal, a tésztát kinyújtod, közben mindig lisztezed, feltekered, és felvágod" ;-) Így már nem is olyan bonyolult...<br><br>Igaz, elég sok időt igényel, főleg ha kézzel nyújtjuk, és esetleg nincs benne nagy gyakorlatunk, és főleg-főleg ha nagy tételben csináljuk (mert szerintem így éri meg és manapság már egyébként is kinek lenne ideje minden nap gyúrni!), de a házi tésztának nincs párja!Gabahhttp://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.com