tag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post4570268863356650258..comments2023-10-01T11:56:49.435+02:00Comments on Tavola In Piazza: Sajttal és mandulával sült mángold - és 10 perc hírnévGabahhttp://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-36095849481241476962011-12-02T17:08:10.771+01:002011-12-02T17:08:10.771+01:00Szóval minden olyan... olyan... olaszos volt! :DSzóval minden olyan... olyan... olaszos volt! :DErikahttp://olaszorszagenovamagyarszemmel.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-86466086557213488502011-12-02T08:51:34.540+01:002011-12-02T08:51:34.540+01:00Változtattak a terven? Tábori körülmények? Ez elég...Változtattak a terven? Tábori körülmények? Ez eléggé összezavaró tud lenni... Kíváncsi vagyok az élménybeszámolódra!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-35235937280525134122011-12-02T06:10:31.787+01:002011-12-02T06:10:31.787+01:00Köszönöm szépen mindannyiótoknak a jókívánságokat,...Köszönöm szépen mindannyiótoknak a jókívánságokat, hogy gondoltatok rám, hogy szorítottatok értem! Épp most írtam Mammának, hogy ezek az aprónak tűnő dolgok, milyen sokat jelentenek!<br />Robi, neked külön köszönöm a tanácsokat! A tojás felütését különösen! Épp azon morfondíroztam itt délelőtt, hogy tuti remegni fog a kezem, hogy a csudába fogok én felütni egy tojást??? :-))) Pont amikor küldted a fenti hozzászólást kísérleteztem az alma előfőzésével, és bizony működött, úgyhogy végül előfőzve+sütve vittem az almagerezdeket. <br />A krumplival már nem volt időm játszani.<br />Közben azt is kitaláltam, hogy az almáravalókat (bor, méz, bors, citromlé) egy apró üvegben összerázom, így könnyebb és főleg sokkal gyorsabb a locsolgatás is. Úgy mentem oda, mint valami patikus: kisüveg, még kisebb üveg, tálka, tégely, csipesz, tölcsér... Persze, végül az egészre nem is lett volna szükség, mert utolsó pillanatban változtattak a terven...ennek majd kreálok egy bejegyzést, és elmesélem részletesen mi történt. Szinte tábori körülmények küzött főztünk.<br />Igen, kellett beszélni is, de mivel a zsűri tagjai az én tócsnijaim körül zsongtak, elsősorban velük, műsorvezetővel való kommunikáció így össz-vissz három igenre és két nemre korlátozódott.<br />A zsűri tagjai között volt újságíró, bortermelő, étteremtulajdonos, séf... S hogy mi alapján döntöttek? Mivel ez egy amatőr verseny volt, nem elsősorban szigorú szakmai szempontok alapján. ez biztos. Én úgy vettem észre, hogy próbáltak kicsit az étel mögé nézni. Megkérdezték, mi inspirált, hogy készült az étel, miért épp azt a fűszert/hozzávalót, miért épp úgy használtam, stb. Mivel ezekre a kérdésekre kész kidolgozott válaszaim voltak, szép körítéssel, nagy szavakkal ;-) tetszett nekik. Később írok majd róla bővebben.<br />Köszönöm még egyszer!Gabahhttps://www.blogger.com/profile/01886537918989771590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-65617828101269507662011-12-01T20:44:34.616+01:002011-12-01T20:44:34.616+01:00Gratulalok a lehetoseghez! Ugyes vagy! :) szoritok...Gratulalok a lehetoseghez! Ugyes vagy! :) szoritok es kerjuk majd a beszamolot! :)Erikahttp://olaszorszagenovamagyarszemmel.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-28110544341078296092011-12-01T12:39:28.115+01:002011-12-01T12:39:28.115+01:00Nagyon-nagyon-nagyon szorítok!! Egész este és éjje...Nagyon-nagyon-nagyon szorítok!! Egész este és éjjel csak rátok fogok gondolni. Robi tanácsai a beszéddel meg tényleg jók, tervezd meg előre, nehogy ezen bukjon a dolog. Szorítok!Renihttps://www.blogger.com/profile/10171797802023055531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-922288700325200725.post-21773998205766527242011-12-01T08:51:15.563+01:002011-12-01T08:51:15.563+01:00Szerintem biztos, hogy kell majd pár szót beszélne...Szerintem biztos, hogy kell majd pár szót beszélned, szóval még napközben kigondolhatsz válaszokat néhány alapkérdésre, hogy este ne kelljen gondolkodni (pl. ki vagy, honnét jössz, miért szeretsz főzni, és olaszul honnét tanultál meg stb.). No meg gondold át, hogy az elkészítésnél mely lépésedhez mit szeretnél mesélni - 10 percet jól meg lehet tervezni. Egyébként ki a zsűri ill. hogyan zajlik az értékelés?<br />Tócsnihoz annyi ötletem lenne, hogy a lereszelt krumplit sós vízben röviden blansírozhatnád - így megspórolsz némi időt a sütésnél. A cukkinit pedig helyben le tudd reszelni (a show kedvéért) és hozzákeverni, annak egyébként sem kell annyi sütési idő, mint a krumplinak.<br />Az almánál esetleg megmelegíthető a bor. Az alma borban való gőzölésével / párolásával / előfőzésével próbálkoztál? Szerintem ez is rövidítene a sütési időn és nem lenne gond azzal, hogy át fog-e sülni az alma vagy sem. Még úgy is lehetne időt nyerni, hogy a mézet is megmelegítve adod az almához (bár így folyósabb) - esetleg karamellizálhatod és így öntheted az almához.<br />Mindenképp készíts elő mindent kis tálkákba, hogy tényleg csak össze kelljen önteni az előkészített alapanyagokat (a tojást is felütve tedd kis tálkába - mindig ilyenkor fog épp egy rossz tojás a kezedbe akadni).<br />Sok sikert a mai receptverseny-döntőhöz! Szurkolok ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.com