mercoledì 22 maggio 2013

Aszalt szilva aszúban

Aszalt szilva aszúban

200 g aszalt szilvát és 50 g hántolt mandulát 50 g kristálycukorral, egy darabka fahéjjal, 2 szegfűszeggel, egy hosszában félbevágott fél vaníliarúddal és egy csillagánizzsal 400 ml aszúban 20 percig főzünk. A szilva és a mandula joghurttal, fagylalttal/fagylaltban, a lé kávéban, sőt, piskótára csöpögtetve is megállja a helyét.




domenica 19 maggio 2013

Menta-citromfű szörp

Menta-citromfű szörp

Annával megmostunk 15 g menta-, és 15 g citromfű levelet.
Ezután leforráztuk 300 ml vízzel, és egy napig állni hagytuk. Másnap leszűrtük, hozzáadtunk 300 g cukrot, felforraltuk, még forrón két kisebb üvegbe öntöttük, az üvegeket lezártuk, pár percre a fejük tetejére állítottuk, majd jól bebugyoláltuk, és így hagytuk kihűlni.
A receptet és a zöldek egy részét Anna hozta az óvodás kirándulásról, ahol a réti füvekkel és a zöld fűszerekkel ismerkedtek.


sabato 18 maggio 2013

Zsályás-csirkemájas bucatini

Zsályás-csirkemájas bucatini

Hozzávalók 2 személyre: 1/2 főzőhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 nagy zsályalevél, 2 db csirkemáj, só, bors, kb. 150 ml házi paradicsomszósz (ILYEN), parmezán forgács


A főzőhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymagerezdet áttörjük, és egy kevés olívaolajon két nagy levél zsályával 5 perc alatt üvegesre pároljuk. 
A csirkemájat vastagabb csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, nagy lángon félig megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, és pár perc alatt az egészet készre főzzük.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" ("harapható", nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk apróra tépkedett zsályalevelekkel, valamint egy kevés frissen forgácsolt sajttal. Azonnal tálaljuk.