Bresaola tekercsek fehér spárgával
Hozzávalók:
- 8 szelet bresaola (A bresaola pácolt, szárított, érlelt hús, elsősorban marhából ill. lóból készítik, én most ló bresaolát vettem, és mivel túl vékonyra szeletelték, és úgy tűnt, nem bírta volna el a tölteléket, egy-egy tekercshez két szeletet használtam fel, így nem 8 hanem 16 szelet kellett a műhöz. Gabojsza nemrég itt írt a pastramáról, ami nagyon úgy tűnik, a bresaola rokona. :-)
- 200 g krémes kecskesajt
- 8 db fehér spárga
- egy csokor petrezselyemzöld
- metélőhagyma
- néhány levél bazsalikom
- bors
- ½ citrom leve
- 1 kk. mustár
- 4 ek. olívaolaj
- a díszítéshez 2 főtt tojás
A spárgákat megpucoltam, sós vízben kb. 15 percig főztem, és hagytam kihűlni.
A kecskesajtot összekevertem 2 ek. olívaolajjal, hozzáadtam az apróra vágott bazsalikomot, petrezselyemzöldet és a metélőhagymát, majd a kencéből a kiterített (dupla) bresaola szeletekre raktam egy-egy evőkanálnyit. Erre fektettem a spárgákat úgy, hogy alul-felül kilógjanak, végül a szeleteket ráhajtottam a spárgákra. A tekercseket egy tányérra rendeztem, főtt tojással, rozmaringgal és bazsalikomlevelekkel díszítettem.
A maradék olajat összekevertem a citromlével, a mustárral és a borssal, és tálalásnál a tekercsekre locsoltam.
Involtini di bresaola con asparagi bianchi
Ingredienti:
- 8 fette di bresaola
- 200 g di formaggio caprino cremoso
- 8 asparagi bianchi
- un mazzetto di prezzemolo
- erba cipollina
- basilico fresco
- pepe
- il succo di ½ limone
- 1 cucchiaino di senape
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 2 uova sode per decorare il piatto
- Pulite gli asparagi e lessateli per circa 15 minuti.
- Lavorate in una ciotola il caprino con due cucchiaini di olio fino a renderlo cremoso. Unitevi il prezzemolo, il basilico e l'erba cipollina lavati e tritati, amalgamate tutto e spalmate il composto al centro delle fette di bresaola.
- Adagiate un asparago sulle fette spalmete con il formaggio in modo che spuntino all'estremitá, quindi arrotolatele e sistematele su un piatto da portata. Decorate gli involtini con delle uova sode, alcune foglie di basilico e rosmarino.
- Emulsionate in una ciotola l'olio rimasto, il succo di limone, la senape, e il pepe e servite la salsa insieme agli involtini.